Hint Avcı Uçaklarına ABD motoru

Hindistan’ın HAL firması (ing. Hindustan Aeronautics Limited ), yerli üretim Tejas hafif muharebe uçaklarında kullanılmak üzere ABD’li General Electric’in alt kuruluşu olan GE Aviation’dan 99 adet F404-GE-IN20 motoru sipariş etti.


Hint Avcı Uçaklarına ABD motoru

Hindistan’ın HAL firması (ing. Hindustan Aeronautics Limited ), yerli üretim Tejas hafif muharebe uçaklarında kullanılmak üzere ABD’li General Electric’in alt kuruluşu olan GE Aviation’dan 99 adet F404-GE-IN20 motoru sipariş etti. 716 milyon değerindeki sözleşme, motorların 2029 yılına kadar tesliminin yanı sıra destek hizmetlerinin de içeriyor.

HAL tarafından üretilen Tejas muharebe uçağının geliştirilmesine LCA Projesi (ing. Light Combat Aircraft) kapsamında 1980’li yıllarda başlandı. En belirgin özelliği delta kanatlı yapısı olan uçak, yatay kuyruğu bulunmayan tasarımı ile dikkat çekiyor.

ABD’nin F/A-18 Hornet uçaklarına da güç veren F404 serisi turbofan motorlar, Güney Kore’nin T-50 Golden Eagle jet eğitim ve hafif muharebe uçağında da kullanılıyor. Türk Hava Kuvvetleri’nin ihtiyaçları için TUSAŞ tarafından geliştirilen Hürjet jet eğitim ve hafif taaruz uçağı da ilk aşamada F404 motorları ile donatılacak. 

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

Kaynak: GE Aviation


İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar