ABD'den Gazze'ye Havadan İnsani Yardım

ABD ordusu ve Ürdün Kraliyet Hava Kuvvetleri, Gazze'ye 38 bin öğünlük gıda içeren havadan insani yardım ulaştırdı. Bu çabalar, bölgedeki açlık sorunu


ABD'den Gazze'ye Havadan İnsani Yardım

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Komutanlığı (CENTCOM), ABD ordusuna ait üç C-130 kargo uçağının bugün Gazze'ye havadan insani yardım ulaştırdığını açıkladı.

Ürdün Kraliyet Hava Kuvvetleri ile işbirliği içinde gerçekleştirilen operasyon, Gazze saatiyle 15.00-17.00 arasında gerçekleşti. ABD, Gazze'nin kıyı şeridine havadan bıraktığı paletlerde yaklaşık 38 bin öğünlük gıda bulunuyordu.

CENTCOM açıklamasında, "Bu hava yardımları, yardım akışının kara koridorları ve rotaları yoluyla genişletilmesi de dahil olmak üzere Gazze'ye daha fazla yardım ulaştırmaya yönelik sürekli çabaların bir parçasıdır" denildi.

Birleşmiş Milletler (BM) yetkilileri, Gazze'deki 2,3 milyon insanın en az dörtte birinin şiddetli açlıkla karşı karşıya olduğunu belirtiyor. Havadan atılan yardımların yardım dağıtımında etkili bir yöntem olmadığını, ancak son çare olarak başvurulabilecek bir önlem olduğunu vurguluyorlar.

İsrail'in karadan insani yardımların Gazze'ye girişine izin vermemesi nedeniyle Ürdün ve Mısır da daha önce Gazze'ye havadan insani yardım ulaştırmaya çalışmıştı.

Öte yandan, İsrail ordusunun 29 Şubat'ta Gazze kentinde insani yardım bekleyen Filistinlilere yönelik saldırısında 116 kişi hayatını kaybetmiş, 760'dan fazla kişi de yaralanmıştı.

Gazze'deki hükümet, İsrail'in insanı yardım bekleyenlere yönelik saldırısının "kasıtlı ve planlı" olduğunu vurgulamış ve "İşgal ordusu bu kişilerin, bölgeye insani yardım almak için geldiklerini biliyordu ancak onları soğukkanlılıkla öldürdü" ifadelerini kullanmıştı.

ABD'nin Gazze'ye yaptığı insani yardım operasyonu, İsrail'in saldırısının ardından gelen uluslararası baskıların bir sonucu olarak görülüyor. Ancak BM yetkilileri, Gazze'ye daha fazla yardım ulaştırılması için İsrail'in kara koridorlarını açması gerektiğini vurguluyor.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar