Türk Pilotlara Avrupa Uçuş Lisansı

Airways Aviation ile geçtiğimiz günlerde iş birliğine giden NorthFly, Fransız firmasının Türkiye’deki operasyonlarını yöneteceği resmi partneri oldu


Türk Pilotlara Avrupa Uçuş Lisansı

Faaliyete geçtiği günden bu yana Türk sivil havacılık sektörü için; hem amatör, hem de profesyonel çok sayıda pilot yetiştiren NorthFly Uçuş Akademisi, şimdi de Türk pilotlarına Avrupa kapısını açıyor.   
Fransa’nın önde gelen havacılık şirketlerinden Airways Aviation ile geçtiğimiz günlerde iş birliğine giden NorthFly, Fransız firmasının Türkiye’deki operasyonlarını yöneteceği resmi partneri oldu. Bu işbirliği kapsamında, öğrenci pilotların Türkiye’de gerçekleştirdikleri PPL ve PIC uçuşları, Avrupa’nın havacılık otoritesi EASA tarafından da geçerli sayılacak. 
Anlaşma çerçevesinde kurulan Airways Aviation Türkiye’nin genel müdürlüğüne getirilen Doğukan Aktürk; bu güne kadar hedeflerinin Avrupa ve dünya standartlarında uçuş eğitimi vermek olduğunu, bundan sonra ise yeni hedef büyüttüklerini ve artık Türk pilotlarının Avrupa’da çalışabilmesine imkan tanıyan EASA denkliği olan lisanslar da sunacaklarını belirtti. Airways Aviation Türkiye'nin, öğrenci adaylarının Avrupa (EASA) veya Avustralya (CASA) odaklı akredite ticari pilotluk eğitimine başlayabileceği Türkiye’deki tek kurum olduğunun altını çizen Aktürk, yakında sivil havacılık alanında üniversitelerin de dahil olacağı yeni iş birliği projelerini gerçekleştirmeyi planladıklarını söyledi.

Wings Academy Amerika Pilotluk Eğitimi

İlk Yorumu Yapan Sen Ol

Habere Yorum Yap

Lütfen bilgileri eksiksiz doldurunuz. * *

Benzer Habeler & Yazılar